a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου της 17ης Νοεμβρίου 2022

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου μας, ο Πρόεδρος κ. Μεϊμέτης Ιωάννης και μέλη του ΔΣ, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελο Ντηνιακό στον οποίο και έθεσαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι αιτήματα:

α. Την άμεση λειτουργία γραμμής της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία θα συνδέει την περιοχή του Δαφνίου με το κεντρικό Χαϊδάρι και γνωστοποίησης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης: 

    Ο Δήμαρχος ανέφερε πως αποτελεί στόχο πρώτης πρωτεραιότητας τόσο του ίδιου, όσο και της Δημοτικής Αρχής, η έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής της δημοτικής συγκοινωνίας. Δεδομένου της ενίσχυσης του στόλου του Δήμου με ηλεκτροκίνητα οχήματα, της επικείμενης προκήρυξης πρόσληψης δώδεκα (12)  ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας και της επιπλέον ενίσχυσης σε οδηγούς μέσω του  προγράμματος του ΟΑΕΔ «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Κέντρα Κοινωνικής Πολιτικής και λοιπούς φορείς», οκτάμηνης διάρκειας, είναι αισιόδοξος πως μέχρι το τέλος του 2022, αρχές του 2023 η εν λόγω γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας θα ενεργοποιηθεί, προς εξυπηρέτηση των δημοτών του οικισμού Δαφνίου και Αφαίας. 

β. Την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα και οργάνωση του Δήμου Χαϊδαρίου στη Στέγη Πολιτισμού Δαφνίου και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας:

    Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ πως σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πετούση Εμμανουήλ θα εντάξουν ανάλογες δράσεις στη συνοικία μας, αρχής γενομένης την επικείμενη Χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο.

γ. Την επιτακτική ανάγκη επανέναρξης λειτουργίας της Στέγης Πολιτισμού Δαφνίου με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής:

    Ο κ. Ντηνιακός εξήγησε πως λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν είναι δυνατή η υλοποίηση της ανωτέρω απαίτησης, ωστόσο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση για την άμεση επανέναρξη λειτουργίας της Στέγης Πολιτισμού Δαφνίου.

δ. Την ανάγκη φωταγώγησης της συνοικίας του Δαφνίου, καθώς το σύστημα ηλεκτροφωτισμού της συνοικίας λειτουργεί σε πολύ χαμηλή ένταση φωτισμού λόγω της παλαιότητάς του:

  Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΔΣ ότι εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαϊδαρίου ο τρόπος αντικατάστασης του δημοτικού οδοφωτισμού σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένου και του Δαφνίου, με φωτιστικά σώματα τύπου LED. Το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στους επόμενους μήνες και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στα ανωτέρω αιτήματα και ευχόμαστε την υλοποίησή των το συντομότερο δυνατόν.

Για το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου