a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου – Θεατρική Παράσταση “Της Κακομοίρας” του Γιώργου Βάλαρη στο Θέατρο Πειραιώς 131



Δελτίο τύπου

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου «ο Δαφναίος Απόλλων», με τη συμμετοχή 37 μελών και φίλων του, πραγματοποίησε το Σάββατο 05/11/2022 νέα πολιτιστική εξόρμηση με την παρακολούθηση του θεατρικού έργου “Της Κακομοίρας”, σε μια ανατρεπτική μουσική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο Θέατρο Πειραιώς 131.

Δικαίως «ο Μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες και εμπορικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, μιας και διαποτίζεται από μία εκπληκτική ερμηνεία στην οποία αυτοσχεδίασε αρκετά ο αείμνηστος κωμικός  Κώστας Χατζηχρήστος, βασισμένος στο θεατρικό έργο των Γιώργου και Χρήστου Γιαννακόπουλου και στο σενάριο του Ντίνου Κατσουρίδη. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κωμική ηθογραφία μιας βασανισμένης και ελπίζουσας εποχής, νοσταλγική και διαποτισμένη από το εκρηκτικό ταπεραμέντο ενός χαρακτήρα που κάλλιστα ταυτίζεται με τον κάθε Νεοέλληνα καταφερτζή που προσπαθεί να επιβιώσει και να ξεχωρίσει με όπλο το λαϊκό εκρηκτικό ταπεραμέντο, την εξυπνάδα και την τσαχπινιά, μη διστάζοντας  να διεκδικήσει το όνειρο στον έρωτα και σε μια ευέλπιδα ζωή!

Με τον αγαπημένο Γιάννη Ζουγανέλη στον ομώνυμο ρόλο του «Ζήκου», τον σπουδαίο Γιώργο Αρμένη στο ρόλο του μπακάλη και ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών: Θ. Βισκαδουράκης, Ευτ. Φαναριώτη, Κ. Τσάβαλου, Στ. Τζελέπης, Π. Ξεκούκης (Μουσικοί επί σκηνής: Αλ. Ζουγανέλης, Θ. Τριανταφύλλου. Σκην.: Αντ. Χαλκιάς. Κοστ.: Μ. Κοντοδήμα. Φωτ.: Χρ. Τζιόγκας), είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη «ροκ» υπόσταση του «Μπακαλόγατου». Αυτή η διαφορετικότητα της παράστασης, είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ ωραία ευχάριστη συζήτηση γύρω από τα πολλά νοήματα του έργου, τις ερμηνείες και την σκηνοθετική ματιά, εξαιρετικές κατά κοινή ομολογία των μελών μας.

Άλλη μια πρωτοβουλία πολιτισμού του συλλόγου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να προετοιμάσουμε τις επόμενές μας δράσεις στις οποίες σας θέλουμε όλους κοντά μας!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Μεϊμέτης Ιωάννης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου