a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ

Αγαπητά μέλη, συμπολίτες και φίλοι

Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 στη Στέγη Πολιτισμού Δαφνίου έλαβε χώρα η παρέμβαση με τη βοήθεια σκύλου ''Γνωρίζω τον εαυτό μου...γνωρίζοντας τον σκύλο'', υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας "Δαφναίος Απόλλων''.

Σκοπός της εν λόγω παρέμβασης ήταν μέσω συγκεκριμένων ομαδικών βιωματικών δραστηριοτήτων με την παρουσία σκύλου, να αποκαλυφθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας, επιτρέποντας έτσι στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ελπίδες όλων των συμμετεχόντων να αποκαλυφθούν και τελικά να γνωρίσουν καλύτερα κάποιες πτυχές του εαυτού τους.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτήν την εμπειρία, ορισμένοι έφυγαν με απορίες και άλλοι πιο πλήρης, ωστόσο όλοι εξέφρασαν την επιθυμία  να επαναληφθεί η συγκεκριμένη δράση.

 Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους συντονιστές και διοργανωτές της παρέμβασης:

κα Κονταρίνη Αικατερίνη, MSc: Παιδαγωγό - Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνικοθεραπεύτρια- Ψυχοδραματίστρια, Θεραπεύτρια σε Θεραπευτική Κοινότητα στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, μέλος της Εταιρείας Θεραπευτών Κοινότητας, Κοινωνικοθεραπείας και Ψυχοδράματος και μέλος της Εταιρείας Θεραπείας Οικογένειας,

κα Dragana Cogic Μαρίνογλου, MSc: Κλινική Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια - Ψυχοδραματίστρια απόφοιτη του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου (www.dpsychotherapy.gr),
 
κ. Χανιωτάκη Ιωάννη, DVM, PhD: Αξιωματικό Κτηνίατρο της Πολεμικής Αεροπορίας, Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, χειριστής σκύλου παρέμβασης και ιδρυτικό μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου ''Κυνός Νους'' (www.kynosnous.gr). 
 
και φυσικά τον ΑΖΟΡ, τον κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο παρέμβασης.
 
Με εκτίμηση 
 
Το ΔΣ
 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου