a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Διοργάνωση Μονοήμερης Εκδρομής στην Ι.Μ. Οσίου Λουκά του Στειριώτη, Δίστομο, Αράχωβα και Κρύα Λιβαδειάς

Αγαπητά μέλοι, συμπολίτες και φίλοι,

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Δαφναίος Απόλλων" προτίθεται να πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή, 28 Μαίου 2023 με προορισμό την Ι.Μ. Οσίου Λουκά του Στειριώτη, Δίστομο, Αράχωβα και Κρύα Λιβαδειάς.

Εξαιτίας περιορισμένων θεσεων (40 ατομα), όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ημερήσια εκδρομή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλ: 6977957323 (Μεϊμέτης Γιάννης), 6976517404 (Χανιωτάκης Γιάννης) ή στο mail: haidaridafni@gmail.com και να δηλώσουν την συμμετοχή τους, καταβάλλοντας το αντίστοιχο κόστος, μεχρι την Παρασκευή , 5 Μαϊου 2023.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή διαμορφώνεται ως κατωτέρω:

Πούλμαν 40 θέσεων: δεκα οκτώ ευρώ/ενήλικο άτομο (18€/ενήλικα) και δεκαπέντε ευρώ/παιδί ηλικίας μέχρι 12 ετών (15€/παιδί).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.

Ενδεικτικό πρόγραμμα (ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών) της εκδρομής ως εξής:

Αναχώρηση 8:00 από Πλατεία Ειρήνης Δαφνίου για Ορχομενό όπου θα κάνουμε  στάση για καφέ.
 
Στη συνέχεια μέσω Διστόμου θα φτάσουμε στη μονή Οσίου Λουκά. Χτισμένη το 950 μ.Χ. στη δυτική πλαγιά του Ελικώνα, περικλείεται από περίβολο και περιλαμβάνει διώροφα και τριώροφα συγκροτήματα κελιών. Δυο ενωμένες μεταξύ τους  εκκλησίες δεσπόζουν στο κέντρο του συγκροτήματος. Πρόκειται για το ναό της Παναγίας και το καθολικό.  Η μονή είναι γνωστή για τα ψηφιδωτά της, πρότυπο Μεσοβυζαντινής τέχνης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην αναστυλωμένη τράπεζα λειτουργεί μουσείο γλυπτών. Παραμονή για προσκύνημα.
 
Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε στο Δίστομο προκειμένου να ανέβουμε στο μνημείο των δολοφονημένων από τους Γερμανούς Διστομητών στις 10 Ιουνίου 1944 και να αποδώσουμε φόρο τιμής.
 
Το μεσημέρι μετάβαση  στην Αράχωβα όπου θα γευματίσουμε και θα παραμείνουμε μέχρι το απόγευμα. 

Τελευταία μας στάση θα είναι στις πηγές της Κρύας στην Λειβαδιά. 

Επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου