a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Κοινό Δελτίο Τύπου Τοπικών Συλλόγων 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΙΘΑΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ LNG ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

των τοπικών συλλόγων

    1.  Εξωραϊστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου

    2.  Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου

  3. Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου “Ο Δαφναίος Απόλλων”

    4.  Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου

    5.  Σύλλογος “Οι φίλοι του Δάσους” 

Σε συνέχεια των από κοινού δράσεων των συλλόγων μας, με θέμα την ενημέρωση και την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής στη προοπτική κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον εφοπλιστή κ. Προκοπίου, σας γνωρίζουμε ότι:

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων και μελών των ΔΣ των Συλλόγων  με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου:

    κ. Ιωάννη Θεοτοκά, Πρόεδρος Διαπαραταξιακής Επιτροπής

    κ. Καρατζαφέρη Βασίλειο,

    κ. Θεοφίλη Απόστολο,

    κ. Σταθά Κωνσταντίνο, μέλη.

Στην ανωτέρω συνάντηση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

    1. Ενημέρωση των Δημοτών:

    α) Δημιουργία φυλλαδίου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή με υπογραφή Διαπαραταξιακής και Συλλόγων 

    β) Κατασκευή 5 πανό για τοποθέτηση στα σημεία της Εθνικής οδού (υψηλής  κυκλοφορίας) με σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας. 

    2. Ενημέρωση Συλλόγων και Φορέων:

     α) Αποστολή πρόσκλησης για ενημέρωση και συντονισμό ενεργειών Διαπαραταξιακής, Συλλόγων και Φορέων για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο Δήμος θα καλέσει όλους τους Συλλόγους και φορείς με ηλεκτρονική πρόσκληση ενώ οι Τοπικοί Σύλλογοι θα συμβάλλουν στο εν λόγω κάλεσμα των μελών τους..

   β) Κοινοποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου και του μονοσέλιδου εντύπου σε Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργούς, Κομματικές Οργανώσεις, και θεσμούς ( Περιφέρεια, ΑΣΔΑ, όμοροι Δήμοι) και βουλευτές (και υποψηφίους) Δυτικού Τομέα Αθήνας. 

         Ταυτόχρονα, θα κατατεθεί αίτηση τοποθέτησης των ανωτέρω εγγράφως και ξεκάθαρα με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο εάν συμφωνούν με την δήλωση του επενδυτή για δημιουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας με LNG στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων. Παράλληλα, θα υπάρξει αίτημα συνάντησης με κυβέρνηση αλλά και με τον επενδυτή για να δηλώσουν την θέση τους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι απαντήσεις όλων των παραπάνω θα ανακοινωθούν στους Δημότες στην παρακάτω ανοιχτή συγκέντρωση στις 02 Απριλίου 2023.

    3.  Ενέργειες Κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων:

     α) Συγκέντρωση στην Πλ. Δημαρχείου στον ανοικτό χώρο την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023 και ώρα 11:30 . Εκτός από την ενημέρωση θα γίνει και η ανακοίνωση της απάντησης των παραπάνω Φορέων . Εάν δεν υπάρχει σχετικη απάντηση, θα ανακοινωθεί ακριβώς αυτό.

     β) Προγραμματισμός Εκδηλώσεων (πολιτιστικές/μουσικές) στον χώρο της Ακτής Σκαραμαγκά για να ενίσχυση της παρουσίας μας και "επικοινωνίας" των διαχρονικών  συμφερόντων του  Δήμου και των Δημοτών στον Χωρο της Προβλήτας 4 και της Ακτής Σκαραμαγκά. 

Από τη μεριά μας, οι τοπικοί σύλλογοι των όμορων περιοχών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων και  καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή για την Υγεία και το Μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

Με εκτίμηση 

Τα Δ.Σ. των ανωτέρω τοπικών συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου