a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Πρωτοβουλία Διοργάνωσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για Κάλυψη Αναγκών Αίματος μηνός Αυγούστου

Αγαπητά μέλη, συμπολίτες και φίλοι.

Σύμφωνα με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, ο μήνας Αύγουστος είναι πολύ δύσκολος στην προσπάθεια για κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε αίμα, αφού όπως σημειώνει, η απουσία πολλών συνανθρώπων μας σε καλοκαιρινές διακοπές ελαττώνει τη ροή αιμοδοτών και δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Σύλλογός μας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ως πράξη δωρεάς προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, φυλής ή θρησκεύματος η οποία και πρέπει να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται,  προέβη σε επικοινωνία με την ΝΥ Αιμοδοσίας Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» προκειμένου να πραγματοποιηθεί:

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην έδρα του Συλλόγου μας (Στέγη Πολιτισμού Δαφνίου, Β. Βουλγαροκτόνου 20 Δαφνί, ΤΚ 12462) την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 και από ώρες 10:00 έως 13:00.  

Ο/Η εθελοντής/ντρια αιμοδότης/τρια, θα πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

 Πρέπει να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του/ης (με φωτογραφία του αιμοδότη).

  Πριν την αιμοληψία, ο/η υποψήφιος/α αιμοδότης/τρια εξετάζεται από ειδικευμένο προσωπικό.

 Χρήσιμες πληροφορίες για τον εθελοντή αιμοδότη υπάρχουν στον ισότοπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (www.ekea.gr )

  Κάθε εργαζόμενος έως 62 ετών μπορεί να γίνει αιμοδότης.

  Η αιμοδοσία, διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

• Στο χώρο της Αιμοδοσίας θα λάβει επίσης οδηγίες/συμβουλές για μετά την αιμοληψία, π.χ. ξεκούραση για 10 λεπτά, αποφυγή καπνίσματος τουλάχιστον για 1 ώρα, κλπ

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω δράση είναι απαραίτητο να υπάρχουν κατ’ ελάχιστο δεκαπέντε (15) εθελοντές αιμοδότες. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα τηλ. 6976517404 (Χανιωτάκης Γιάννης) ή 6936688260 (Βασιλάτος Παναγιώτης) ή στο mail: haidaridafni@gmail.com μέχρι το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022.

Σε  μια περίοδο κοινωνικής κρίσης, η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί για όλους έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους κοινωνικού εθελοντισμού.

Σας περιμένουμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου